Ламінування вій – це відновлювальна доглядова процедура, яка дозволяє надати віям здоровий вигляд, поліпшити їхню структуру та підкреслити природну красу очей. Після ламінування вії візуально подовжуються, набувають бажаного вигину, здорового блиску, стають пишними та шовковистими, очі стають надзвичайно виразними, а погляд більш привабливим. Під час процедури ламінування майстер покроково наносить на вії спеціальні препарати, в складі яких є натуральний білок кератин. Дрібні білкові частинки під час процедури проникають углиб вій, заповнюють мікротріщини та пошкоджені ділянки, завдяки чому відбувається зміцнення структури, збільшення товщини та згладжування поверхні кожної війки. Цей процес включає кілька етапів, кожен з яких є важливим для досягнення оптимальних результатів.

1. Очищення вій. Майстер розпочинає з ретельного очищення вій від макіяжу, забруднень та зайвого жиру, які можуть заважати процедурі. Це важливий етап, оскільки чисті вії дозволяють активним компонентам продуктів краще проникнути у структуру волосків та засвоїти їх. Нижня повіка заклеюється гідрогелевим патчем.

2. Фіксація вій на силіконові валики (бігуді). Спочатку майстер підбирає спеціальні силіконові валики (бігуді) для верхньої повіки, щоб надати їм бажану форму. Валик підбирається відповідно до довжини вій. Чим коротше вії, тим менший розмір валика використовується. Майстер використовує спеціальний клей для вій для надійної фіксації волосків.

3. Нанесення пом’якшувального складу. Після фіксації вій, майстер наносить на вії склад №1. За допомогою цього засобу вії пом’якшуються, а лусочки на них відкриваються, що сприяє кращому проникненню в них поживних речовин та створенню потрібного вигину. Далі майстер накладає на вії плівку для ламінування та ватний диск, змочений теплою водою та укриває очі рушником, створюючи таким чином лазню. Час експозиції складу №1 становить від 5 до 12 хвилин та залежить від типу вій. Для тонких вій потрібно менше часу, для щільних — більше.

4. Нанесення складу для фіксації та об’єму. Наступним кроком майстер наносить склад №2, який надає віям об'єм і фіксує їх положення в заданій формі. Цей склад допомагає відновити структуру вій, зміцнюючи кожен волосок. Час експозиції складу №2 становить від 5 до 12 хвилин, залежно від типу вій.

5. Фарбування вій. Під час процедури ламінування вій, їх можна пофарбувати в бажаний колір. Час експозиції залежить від типу вій та вказаний на упаковці фарби. Зазвичай, він становить від 7 до 10 хвилин. Якщо фарбування вій не потрібне, цей етап виключається.

6. Нанесення складу для зволоження та живлення. На цьому етапі майстер на всю довжину вій наносить склад №3, що містить кератин, пантенол, поживні олії та комплекс вітамінів для глибокого живлення, зволоження, зміцнення коренів та стимуляції росту вій. Цей засіб обволікає та закриває лусочки вій. При наступних нанесеннях має накопичувальний ефект.

7. Завершальний етап. На завершальному етапі майстер обережно знімає валики, видаляє залишки фарби зі шкіри, якщо такі є, ретельно очищує шкіру навколо очей від залишків клею та розчісує вії.

Після ламінування майстер дає поради, серед яких буде обов’язково: не мочити вії перші 24 години, не користуватися декоративною косметикою та не чіпати очі руками.

Тривалість процедури складає від 1 до 1,5 години, в залежності від досвіду майстра, часу експозиції складів на кожному з етапів, з фарбуванням вій чи без.

Ефект від процедури ламінування зазвичай тримається в середньому від 3 до 6 тижнів. Тривалість залежить від того, наскільки швидко ростуть вії. Неможливо виключити й вплив гормонального фону. Також на результат можуть впливати професіоналізм майстра та якість використаних матеріалів. Повторну процедуру ламінування рекомендується робити не раніше, ніж через 1,5 — 2 місяці.